Kezelési útmutató startpatronos, ólomlövedékes Onesta revolver és az Onesta revolver puskához

 

Az Ön által vásárolt muzeális, ólomlövedékes fegyver alkalmas, a revolver esetében 10 méterre, a puska esetében 25 méterre történő lövésekre sörös doboz nagyságú céltárgyakra.

Töltése, lövések leadása: A fegyvert kézbe véve a kakast húzzuk kissé hátra egy kattanásig, ekkor bebiztosított állapotba kerül az elsütőszerkezet. A dobtengelyt a tokból kihúzva a forgó dob a tokból oldalirányba kivehető. Helyezzük a forgó dobot egy műanyag vagy fa felületre úgy, hogy lefele nézzen a forgató koszorú. Helyezzünk a 10 db lövedék furatba egyenként (furatonként 1 db) 5,5mm-es rezezett, Norica gyártmányú gömb lövedéket és a tartozékként adott vesszővel nyomjuk le a furatokba ütközésig (Norica 5,5mm rezezett gömb lövedéket a dobozukba csepegtetett lövedék olajjal előzőleg kenjük be). Fordítsuk meg a dobot és a forgató csillag oldaláról a 10 db töltényűrben töltsünk be 10 db Gecco vagy RWS gyártmányú 5,6mm Flobert Blanc (6mm start)  töltényt, töltényűrönként értelem szerűen egyet. A töltényűrökbe  a töltény hüvelyek talpát minden esetben ütközésig nyomjuk be, az így megtöltött forgótárat helyezzük vissza a revolver tokjába középre és a  dobtengelyt ütközésig toljuk be. Ekkor a revolvert vagy a puskát irányítsuk a cél felé, majd a kakas teljes mértékű hátrahúzása után az elsütőbillentyű elhúzásával az első lövés leadható. A lövések ismétléséhez, minden lövés előtt a kakast ütközésig hátra kell húzni, majd az elsütő billentyű elhúzásával a lövés leadható.

Ürítés: Az utolsó lövés leadása után a kakast hátra kell húzni egy kattanásig biztonsági állásba, majd a dobtengely kihúzása után a dob oldalirányba kivehető. A dobot egyik kézben tartva a tartozékként kapott kiszúró tüskével a lövedék furatok irányából a töltény hüvelyeket egyesével ki kell onnan tolni.

Ekkor a fegyver töltetlen a kakas biztonsági állása mellett a dobot a tokba vissza lehet helyezni, dobtengellyel rögzíteni.

Figyelmeztetések:

Ritka esetben elő fordulhat, hogy a töltény hüvely gyártási hiba miatt lövés közben megreped vagy hátra fele megtágul, ekkor a kakast hiába húzzuk  a dob nem forog, megszorul. Elhárítási módja: a kakast biztonsági állásba húzva a dobtengely kivétele után, a dobot a tokból ki kell venni, amennyiben akad gumikalapáccsal vagy műanyag tárgyal  oldalról meg kell kocogtatni, miután a dobot kivettük a deformálódott töltény hüvelyt a tartozékként adott kiszúró tüskével a lövedék furat irányából ki kell tolni, miután visszahelyeztük a dobot a lövészet folytatható.

 

 

-2-

Mivel a start patron működése közben sok salakanyag keletkezik, ami a dobban és a csőben kirakódik, ezért minden lövészet után a csövet és a dobfuratokat oldószerrel és rézkefével, majd filckefével ki kell tisztítani és be kell olajozni. Ennek elmaradása esetén első körben látványosan romlik a szóráskép , majd a későbbiekben a csőben korrózió keletkezhet, ezért nagyon fontos a minden lövészet utáni tisztítás.

Mivel a fegyveren konstrukciójából adódóan nem  gyúfuratok vannak, hanem átömlő nyílások, ezért kizárólag olajozott gömblövedék használható. Alakos lövedék vagy plussz lőpor használata esetén a töltényhüvely megreped a fegyver elakad.

A gyártónak nem célja, hogy a fegyverével jogsértéseket kövessenek el, az kizárólag élettelen céltárgyakra vagy lőlapra szánták.

A revolverre a tokon lévő marás Red Dot felszerelését teszi lehetővé, ami sokkal pontosabb lövés leadását eredményezi, mint a nyílt irányzék. A revolver puskán található 22mm-es szabvány szerelék sínre tetszés szerint, céltávcső, Red Dot, lézer szerelhető. A revolver puskán a cső alján található 22mm-es szereléksínre a célon tartás megkönnyítésére Bipod szerelhető. Mind a revolver, mind a puska csőtorkolatánál ½”X 20-as menet található, melyre hangtompító szerelhető fel.

A fegyver veszélyes lőtávolsága 300 méter (45 fokban leadott lövés esetén).

A fegyver élettelen céltárgyak leküzdésére készült, ezért emberre vagy állatra lőni szigorúan tilos! Kiskorú személy kizárólag, nagykorú, beszámítható, szeszesital, gyógyszerek, kábítószerek hatása alatt nem álló felügyelete alatt használható. A fegyvert használat után célszerű úgy elzárni, hogy ahhoz kiskorúak, gyerekek ne férhessenek hozzá.

Fontos figyelmeztetés: Fentiek be nem tartása esetén a gyártó semmilyen anyagi, jogi vagy büntetőjogi vagy erkölcsi felelősséget nem vállal.

Szakszerviz: A fegyver javítását a Keserű Művek Kft. szervize végzi.

ONESTA SP ( Onesta startpatronos,ólomlövedékes 6 mm start/ 5.5 mm ólomlövedékes muzeális, céllövő revolver )

114,000 Ft

Elfogyott

Kapcsolódó termékek