Cégtörténet

Keserű Béla ,1991-ben alapította a Keserű Művek Fegyverárat. Kezdetben a Szentendrei út 101. szám alatt lévő, akkor már felszámolás alatt álló, 43-as Állami Építőipari Vállalat Irodaépületében a pincét bérelte ki, majd 1999-ben mikor az Auchan megvásárolta a területet átköltöztette a cégét a Gyöngysor utcába, ez már saját tulajdon volt.

A kezdetekben lég és Flobert fegyvereket gyártott, 1999-re már havi 1000 darabot.

2004-től gáz és riasztó valamint muzeális fegyverek gyártására tért át, a Flobert fegyverek tartását utólagos engedélyhez kötötték, amivel megszűnt a kereslet.

Ezzel egyidőben a Keserű Művek Fegyvergyár lett a Zoraki, a Voltran majd a Blow Török gázfegyvergyárak hazai forgalmazója.

2023-tól muzeális gumilövedékes és ólomlövedékes céllövő fegyvereket gyárt.

A Zoraki és a Blow kiváló minőségű, Török gázpisztolyok hazai forgalmazója és garanciális szervize .

A Keserű Művek nem gyárt és nem forgalmaz olyan fegyvereket, amivel rendeltetésszerűen emberi vagy állati életeket oltanak ki.

A Keserű Művek Fegyvergyár, 100% Magyar tulajdonú cég, két tulajdonosa van, támogatást soha nem kapott, közbeszerzésen nem indult, a cégben közpénz nincs! A cég tulajdonosainak a feddhetetlen előéletét a haditechnikai engedélyezés során vizsgálták meg.

A Keserű Művek Fegyvergyár rendelkezik fegyvergyártásra, fegyverjavításra, fegyverek kis és nagykereskedelmére jogosító Rendőrhatósági engedéllyel.

A Keserű Művek Fegyvergyárnak jelentős számú szabadalma és használati mintaoltalma van.